KRYOTERAPI

WBC, eller Whole Body Cryotherapy, är ett fenomen som växt sig starkt på sistone i USA och runtom i världen där sportstjärnor och hela fotbollslag använder sig av regelbundna CRYO-behandlingar för att återställa och förstärka sin fysik efter och även innan tunga träningspass. Den har också spritt sig för att allt fler upptäcker andra fördelar av regelbunden behandling som till exempel förbättrad sömn, ökade energinivåer och skärpt fokus, förbättring av hudåkommor som psoriasis eller utslag orsakade av allergier, snabbare fysisk återhämtning m.m. Här kan du läsa mer om fördelarna med CRYO: http://cryocabins.se/benefits-2/

Om du säger ja till någon eller några av dessa frågor kan en session i vår CRYO-kammare vara till stor hjälp: 

- Känner du dig öm efter ett hårt träningspass, eller vill du ge kroppen en extra boost inför ett träningspass? 

- Har du psoriasis eller ett annat hudtillstånd som mår bra av kyla? 

- Behöver du skärpa till ditt fokus och få en riktig energiboost? 

- Har du ledproblem eller en segdragen inflammation i en muskel eller rentav en hel muskelgrupp? 

- Har du problem med astma?

Hur går det till?

När du kommer till kliniken får du byta om till en morgonrock och duntofflor. Själva behandlingen sker i underkläder. Du får kliva in i en kabin som pumpar ut kväve. I vissa fall kan det bli så kallt som -130 grader. Behandlingen pågår i 3 minuter, men du kan avbryta den innan om du vill det. För din säkerhets skull är det alltid personal på plats bredvid kabinen för att du ska veta hur kallt det är, hur lång tid det är kvar, etc. Vi gör allt för att peppa dig att klara hela sessionen! Efteråt är du givetvis nedkyld, men många mår väldigt bra och upplever en förhöjd energinivå direkt efteråt. 

Att tänka på innan

Du behöver inte ta med dig några speciella kläder, men om du vill hålla eller röra armarna nere i själva kabinen under sessionen så kan det vara bra att ha ett par vantar av termomodell eller liknande. 

Då det går åt mycket kväve för att starta kabinen erbjuds behandlingarna på bestämda tidpunkter, vanligtvis kl 11:45 på tisdagar och torsdagar. Var på plats minst 10 minuter innan vi startar behandlingarna. Det kan hända att det uppstår en kö där den som är först på kliniken är först i kön. Vi erbjuder inte drop-in då vi måste planera påfyllning av kvävetanken i förväg. 

Kan alla genomgå en WBC-session? 

I samband med att du genomgår behandlingen för första gången får du fylla i en hälsodeklaration angående hjärtsjukdomar och övriga kontraindikationer. Om du har hjärtsjukdomar, är gravid eller har en annan grundsjukdom som kan förvärras av en CRYO-behandling så avråder vi från detta. Konsultera alltid en läkare innan du bokar om du är osäker. 

Boka tid: Kontakta oss på info@revivekliniken.com eller boka direkt här nedan på hemsidan på tisdagar eller fredagar kl 11:45. Betalning sker på plats på kliniken. Vi är tacksamma om du betalar med kort då vi inte har någon kontanthantering i butiken av säkerhetsskäl.  

Täcks behandlingen av Skatteverkets regler för friskvårdsbidrag? 

Behandlingen är inte specificerad enligt Skatteverket, utan det är din arbetsgivare som bestämmer om det gäller som friskvård eller inte. Om din arbetsgivare godkänner behandlingen som friskvård så kan vi ordna ett specificerat kvitto, var tydlig med detta i samband med köp av behandling. 

I want this information in English

Get in touch with us at info@revivekliniken.com. We are happy to send you some information about CRYO that way! 

 

X-CRYO 

 

Vi har en X-CRYO-maskin som gör det möjligt att punktbehandla områden på kroppen som till exempel knän, axlar, enstaka områden på ryggen. Vi har även en X-CRYO-mask för en kylande behandling av ansiktet. Perfekt för dig som vill uppleva de goda egenskaperna som kyla innebär men på ett sätt enbart utformat för ansiktet.

Behandlingstid: 3 minuter

Boka tid: Kontakta oss på info@revivekliniken.com eller boka direkt här nedan på hemsidan på tisdagar eller fredagar kl 11:45. Betalning sker på plats på kliniken. Vi är tacksamma om du betalar med kort då vi inte har någon kontanthantering i butiken av säkerhetsskäl.