IPL

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Tänk dig att bli befriad från generande hårväxt och att slippa rakhyvlar, kemiska krämer och vaxning i framtiden. Permanent hårborttagning med vår Starlux IPL betraktas idag som en av de bästa behandlingarna för att ta bort oönskad hårväxt över hela kroppen t.ex. ansikte, armhåla, rygg, bikini, brasilian/bikinilinjen, ben m.m.

Inför denna behandling är det bra att tänka på att ett hårstrå har tre tillväxtfaser. Bästa resultat med IPL-behandlingen uppnås när de flesta hårstråna befinner sig i första tillväxtfasen och är starkt förankrade i hårroten. Effekten blir med andra ord mindre när hårstråna befinner sig i andra och tredje fasen då de fortfarande håller på att växa. Därför är det viktigt att göra denna behandling med en viss regelbundenhet för att försäkra sig om att de nya hårstråna är i första tillväxtstadiet.
Det är lättare att behandla mörka och starka hårstrån än ljusa och svaga. Inför behandlingen är det viktigt att inte vaxa eller rycka ut hårstrån med exempelvis pincett. Istället rekommenderas en noggrann rakning före. 

Du kan boka olika längd på behandling beroende på hur pass stort hudområdet är som ska behandlas: 

30 min 

Avser behandling av mindre hudområden som ansikte, armhålor och fötter.

60 min

Avser behandling av större hudområden som rygg, ben och armar. 

90 min

Denna behandling är vår längsta IPL-behandling och är för dig som gjort behandlingen tidigare och som vill få flera områden behandlade under ett och samma behandlingstillfälle. 

 

IPL KÄRL & PIGMENT 

Har du besvär med ytliga kärl eller pigmenteringar i huden? Eller har du en aktiv rosacea som hindrar dig från att vara ditt bästa du? Då kan våra IPL-behandlingar vara en effektiv lösning. IPL är en ljusbehandling som får ytliga kärl att dra sig samman. Oftast syns effekten direkt redan efter första behandlingen. Tänk på att du bör ha genomgått behandling för rosacea hos din hudläkare innan du påbörjar en behandling hos oss. 

Precis som för IPL hårborttagning så kan du välja mellan tre olika längder på bokningen: 

30 min

Passar dig som gjort denna behandling vid ett par tillfällen och bara vill ge huden en touch up.  

60 min

Passar dig som ska genomföra behandlingen för första gången, eller som har fått rekommendationen att denna längd på behandlingen passar ditt behov bäst.  

90 min

Passar dig som har ett mer omfattande behov, till exempel utbredda ytliga kärl på benen, eller som vill behandla mer än ett område under ett och samma behandlingstillfälle.