Eye Care Concealer

Hudvård och täckning i ett

En av de viktigaste grunderna till varför Biologique Recherche har tagit fram denna concealer är premissen med kontinuitet i hudvården, men också hur länge en produkt sitter på huden. En concealer sitter i snitt 10 timmar, vilket ger goda förutsättningar att faktiskt behandla det problem som concealern döljer. 

I denna text går vi igenom de olika typerna av mörka ringar och påsar, och vad de beror på. 

Först lite om huden

Med sina knappa 0,3 mm i tjocklek är epidermis runt ögonen den tunnaste på kroppen, faktiskt bara en femtedel så tjock som på resten av kroppen. Det innebär att huden blir extra känslig mot yttre faktorer samtidigt som det är här som de första tecknen på åldrande syns. Huden i detta område saknar talgkörtlar, men däremot sitter blodkärlen tätt. Detta i sig kan orsaka olika typer av mörka ringar.

Olika typer av mörka ringar 

 

Vaskulära ringar

Blå ringar, eller vaskulära ringar om vi pratar i medicinska termer, beror på en dysfunktion i blodkärlens förmåga att transportera blod och på att lymfans cirkulation inte fungerar som den ska. Blodets pigment ackumuleras i små kluster och blir synliga. Är det dessutom syrefattigt får blodet en blåare ton. Det blir extra tydligt när huden är så pass tunn.

Hyperpigmenterade ringar

Mörka ringar, eller pigmenterade cirklar, beror på att melanin har ackumulerats i det ytliga lagret av epidermis och skapar en så kallad hyperpigmentering. Detta fenomen är vanligast bland personer med mörkare hy, framför allt i Nordafrika och i Mellanöstern. Uppkomsten kan bero på livsstil, alltså att personen spenderar mycket tid i solen, men oftast beror det på ärftliga faktorer.

Hålögda ringar

 Hålögda ringar uppstår normalt när huden börjar åldras. Med tiden sjunker volymen av fett som ger ögat en naturlig fyllighet. Även hudens naturliga förmåga att tillverka elastin och kollagen sjunker. Kindbenet blir mer synligt och en skugga blir synlig, vilket gör att man ser hålögd ut.

 

4 olika typer av påsar

De flesta personer upplever påsar under ögonen, antingen av genetiska skäl eller för att åldern tar ut sin rätt. Nedan hittar du de 4 vanligaste typerna. 

 

Morgon-påsar

Denna typ av påsar är ett resultat av att vätska har byggts upp under natten. När vi ligger ner på natten tenderar lymfan och blod i blodkärlen att stanna upp, vilket resulterar i att det nedre ögonlocket svullnar upp. Denna svullnad brukar ge med sig efter en stund, men för personer med dålig blodcirkulation kan den vara kvar längre.  

Vatten-påsar

Kallas även för bibehållen svullnad. Uppstår som följd av en vätskeansamling, oftast vatten. Svullnaden består oftast på grund av dålig cirkulation i de minsta blodkärlen i det nedre ögonlocket. 

Fett-påsar

Ögat är omgärdat av fettvävnad för att skydda ögat mot benstrukturen i ansiktet. Vävnaden hålls separerade av en mycket tunn bindvävnad som kallas för septum. När dessa vävnader blir vätskefyllda skapas denna typ av påsar. Gravitationskraften bidrar till att vävnaden tappar sin tidigare form, och ögat får därför ett trött utseende.

Åldersrelaterade påsar

Med åldern minskar hudens volym i hela ansiktet generellt, och runt ögonen specifikt. Hudens naturliga förmåga att bibehålla sin struktur sjunker, vilket leder till att ögats kontur blir sämre och att ögonlocken tappar sin form.

 

Vill du läsa mer om påsar under ögonen?

I vårt blogginlägg om Liposmose kan du läsa mer om detta och vad det beror på. Serumet Liposmose är specifikt framtaget för påsar under ögonen. Ett perfekt komplement till Eye Care Concealer för dig som dras med påsar under ögonen.

En concealer med flera syften

Förutom ett synligt kamouflage som täcker mörka ringar verkar Eye Care Concealer också på såväl mörka ringar som svullnader/påsar.

Bland ingredienserna finns havtorn och ett komplex från arabisk jasmin. Dessa råvaror har visat sig ha god effekt på mörka eller blå ringar där cirkulationen har avtagit. De verkar även på pigmenteringarna som orsakar mörka ringar genom att reducera produktionen av melanin.

För att förbättra blodcirkulationen används en polyfenol från avokado. Brist på fukt som i sig orsakar torrhets-linjer motverkas med ett jästextrakt från blå agave och hyaluronsyra. Tack vare detta lägger sig inte concealern i fina linjer utan plumpar upp huden. Även ett extrakt från röda alger ger ögonen en tydligare kontur och ett lyft även för den väldigt trötta blicken.

Köp din Eye Care Concealer här!

 

 

 


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post