Biologique Recherches rengöringar

Vi har släppt två nya rengöringar, Lait S.R. och Lait Dermo-S, som ersätter Lait U. Syftet är att göra din hudvård ännu mer specifik för just dig och din Skin Instant©. Nedan hittar du en översikt på rengöringarna.

Vi vill påminna om att översikten är generell och att din hudterapeut kan göra en annan bedömning för vad just du behöver. Det smidigaste är alltså att boka en tid för konsultation. Boka tid här

Hitta din rengöring

 

Lait Dermo-S

En mild formula som passar Skin Instants@ som är mycket känsliga eller reaktiva. Passar även dig vars hud ogillar rengöring. Om din hud reagerar med klåda, torrhet eller rodnad på rengöring eller om den beter sig på detta vis rent generellt kan Lait Dermo-S hjälpa dig att få en friskare och mer motståndskraftig hud. 

Nyckelingredienser: Derivat från kokosnöt, vitamin B3 + B5, extrakt från fikuskaktus, röd salvia.

Lait S.R.

En rengöring specifikt  framtagen för Skin Instants© som innebär oljig/fet hud och/eller som blir glansig under dagen. Lait S.R.:s fräscha formula är skonsam men effektiv och tar bort överflödigt talg. Även själva produktionen av talg regleras och huden lämnas matt och återfuktad.

Nyckelingredienser: Derivat från kokosnöt, nyponextrakt, lök, myrra, myrten.

Lait VIP O2

Den ultimata rengöringen för dig vars Skin Instant© är trött/grå hud eller för dig som spenderar mycket tid i urbana miljöer med höga halter av föroreningar. Lait VIP O2 innehåller ett unikt syrekomplex som ökar syrenivån i huden samtidigt som den rengörs från föroreningar och smuts. 

Nyckelingredienser: Derivat från kokosnöt, Oxygen Complex©, jojoba, vitamin E.

Lait E.V.

En effektiv rengöring för Skin Instants@ som är torra och/eller stressade. Lait E.V. är rik på vitaminer, aminosyror och cellulära oligopeptider som imiterar hudens uppbyggnad. Lait E.V. innehåller även squalane som har en bevisad effekt på att bygga upp hudens lipida hinna, vilket innebär att huden får bättre förutsättningar att bibehålla fukt. 

Nyckelingredienser: derivat från kokosnöt,  avokadoolja, hyaluronsyror.

 

 

Tips från våra hudterapeuter

◽️ Använd alltid kallt eller svalt vatten när du använder Biologique Recherches Lait-rengöringar. Om du tidigare använt varmt vatten så kan detta upplevas som konstigt eller rentav motsägelsefullt. Varmt vatten tar ju bort allt? Det är just det som är poängen. Varmt vatten tenderar att skada epidermis yttre lager som hjälper huden att bibehålla fukt. På sikt torkas huden ut, och det bara av det varma vattnet i sig. En annan fördel med att använda kallt vatten är att hudens porer drar ihop sig av kyla samtidigt som det också verkar anti-aging. Bara fördelar, alltså! 

◽️ Bär du makeup, ibland tyngre sådan? Då kan det vara bra att svepa en (eller två) bomullspads med Eau Micellaire Biosensible över ansiktet som ett sista steg i rengöringen. På så vis får du bort de mest envisa makeupprodukter utan att störa huden i onödan.  

◽️ Vi vill så klart även rekommendera Solution Demaquillante Pour Les Yeux. Denna rengöring biter på även vattenfast ögon-makeup och även läppstift. 

◽️Upplever du att vatten stressar huden eller att det torkar ut? Då kan det vara klokt att ersätta vattnet med Eau Micellaire Biosensible under en period. Du kan också ersätta din Lait-rengöring med det micellära vattnet på morgonen. 

 

Hitta alla rengöringar här!


Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post