SPF - mineralskydd

viktiga ingredienser

Har du någonsin studerat ingredienslistan på din solskyddsfaktor? Det finns många komplicerade ingredienser där så här kommer en förklaring av 2 viktiga att komma ihåg: titandioxid och zinkoxid.
Titandioxid och zinkoxid är två naturligt förekommande mineraler. När de appliceras på huden har de förmågan att blockera solens UVA- och UVB-strålar från att absorberas i huden, vilket innebär att de anses vara bredspektrum. Strålarna studsar av huden, kan man säga.

två typer av solskydd

Det finns två olika typer av solskydd: kemiska och fysiska. Titandioxiden och zinkoxiden är fysiska. De kemiska är gjorda av syntetiska ingredienser (som oxybenzone t.ex.). De arbetar genom att sjunka ner i huden, absorbera skadliga UVA- och UVB-strålar och omvandla dem till värme. I och med att de tas upp av huden kan de skapa allergiska reaktioner eller irritation i huden. Det är bra för dig att veta som har en känslig/reaktiv hud.

Bra att veta vid applicering av solskydd

- Applicera 15 till 20 minuter innan du går ut i solen. Det tar tid för ingredienserna i solskyddet att absorberas, så tills dess är din hud i princip oskyddad.
  - Återapplicera varannan timme om du har svettat mycket eller varit i vatten.
  - Applicera en matsked solskydd för kroppen. Dra ett sträck med solskydd på 2 av dina fingrar. Det är rätt mängd för ditt ansikte.

  vad är egentligen bäst?

  Både fysiskt och kemiskt solskydd anses vara säkra. Det bästa solskyddsmedel är den du faktiskt använder. Eftersom att UV-strålar avleds från huden med mineralerna så är det bäst för en hud med problem som aktiveras av värme: som melasma (pigmentering) eller rosacea.
  Vi rekommenderar ett högt mineralskydd (fysiskt) från Biologique Recherche: Protection UV SPF 50. Mineraler kombineras med botaniska extrakt för att även verka lugnande, fuktgivande och motverka glykation.

  Leave a comment

  Your comment will be moderated before publishing

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


  You may also like

  See all
  Example blog post
  Example blog post
  Example blog post