Trolla bort påsar runt ögonen med Biologique Recherche

Nu lanserar Biologique Recherche ett helt nytt serum för den känsliga huden runt ögonen. 

10 000 gånger om dagen 

Huden runt ögonen är den tunnaste i hela ansiktet och består av ett litet antal ytlipider, ett tunt lager korneocyter och en känslig barriär. Vi blinkar mer än 10.000 gånger per dag, vilket involverar 22 olika muskler. Just på grund av att denna hud är så pass tunn så är den också den mest flexibla huden på hela kroppen. Detta gör den mycket känsligare än övriga huden mot stress orsakad av miljön men även vårt kronobiologiska och livstilsrelaterade åldrande. Att vi får påsar runt ögonen är därför inget konstigt. 

Olika typer av påsar under ögonen

Beroende på ålder, vanor och mycket annat kan du ha olika typer av påsar under ögonen. 

Morning puffiness 
Denna typ av påsar är ett resultat av att vätska har byggts upp under natten. När vi ligger ner på natten tenderar lymfan och blod i blodkärlen att stanna upp, vilket resulterar i att det nedre ögonlocket svullnar upp. Denna svullnad brukar ge med sig efter en stund, men för personer med dålig blodcirkulation kan den vara kvar längre.  

Water puffiness
Kallas även för bibehållen svullnad. Uppstår som följd av en vätskeansamling, oftast vatten. Svullnaden består oftast på grund av dålig cirkulation i de minsta blodkärlen i det nedre ögonlocket. 

 

Fat puffiness 
Ögat är omgärdat av fettvävnad för att skydda ögat mot benstrukturen i ansiktet. Vävnaden hålls separerade av en mycket tunn bindvävnad som kallas för septum. När dessa vävnader blir vätskefyllda skapas denna typ av påsar. Gravitationskraften bidrar till att vävnaden tappar sin tidigare form, och ögat får därför ett trött utseende.

Age related puffiness
Med åldern minskar hudens volym i hela ansiktet generellt, och runt ögonen specifikt. Hudens naturliga förmåga att bibehålla sin struktur sjunker, vilket leder till att ögats kontur blir sämre och att ögonlocken tappar sin form. 

 

Vad det beror på 

Påsarna kan uppstå av olika anledningar, men oftast är det en kombination av flera faktorer. 

Osmotiskt tryck 

Vattenansamlingar beror oftast på att vatten flödar från blodkärlen eller de intracellulära strukturerna nära ögat till området under ögat. Detta flöde aktiveras av en ansamling av upplösta salter. Vattnet transporteras därefter inte bort, utan bildar en påse under ögat. Vissa faktorer kan förvärra detta fenomen, bland annat höga temperaturer. Värme förstorar kärlen och gör dem porösa. Istället för att transportera bort vätskan så samlas den upp i vävnaden. En kost med för mycket salt och för lite/för mycket protein, samt konsumtion av alkohol eller tobak bidrar starkt till en försämrad funktion hos blodkärlen. 

För att begränsa bibehållandet av vätska är det viktigt att anpassa det osmotiska trycket. Osmosis är ett tillstånd som beskriver flödet av vatten mot vävnader med en högre koncentration av upplösta salter. Mellan detta vatten och området med saltet finns ett membran som släpper igenom vatten, men inte större molekyler än så. Detta membran behöver stärkas upp för att motverka vätskeansamlingar som resulterar i påsar. 

 Glykation 

Glukos är en förutsättning för att kroppen ska kunna producera energi. Det förekommer dock undantag där glukos knyter till sig proteiner, som kollagen och elastin. Detta kallas för Advanced Glycation End-produkter (AGE) och bidrar starkt till hudens naturliga åldrande. AGE-produkterna innebär att proteinerna tappar sin funktion och bildar rigida strukturer långt ifrån den smidighet och elasticitet som kollagen och elastin har som syfte. Vätska samlas lättare vilket leder till påsbildning. 

Sköra kapillärer 

Ögonlocken har ett tunt men tätt nätverk av kapillärer. Dessa blir skörare med stigande ålder, men kan också bli sköra i förtid av blodtrycksmedicin och längre perioder av trötthet. När kapillärerna blir skörare får de allt svårare att bibehålla vätska från lymfan. Med denna cirkulationsförmåga som grund är påsar är ett faktum. 

 Överskott av fettvävnad

Runt det nedre ögonlocket finns tre olika ansamlingar av fettvävnad. Kombinationen av ett överskott av fett och stigande ålder medför att huden dels får det svårare att bibehålla strukturen, men också att mängden vatten som samlas blir större. Överskott av fettvävnad är en av nyckelfaktorerna till påsar under ögonen. 

Normalt åldrande

 Med stigande ålder minskar proteiner som elastin och kollagen sin kraft och funktion. När dessa fibrer tappar sin struktur blir huden hängig. Då huden täcker 22 olika muskler runt våra ögon, som dessutom alltid är i rörelse, uppstår en spänning som förutsätter en flexibel dermis. Med sämre kvalitet och funktion på de strukturerande fibrerna blir resultatet, förutom att huden blir hängig, att påsar uppstår i större omfattning än för en yngre hud. 

 

SERUM LIPOSMOSE

Nya Serum Liposmose kombinerar en osmoregulerande, lipolytiska och uppstramande effekt för att rå på en försämrad kontur runt ögonen. 

Anti-water bags platform 

Rödalger är naturligt rikt på potassium, vilket har en otrolig förmåga att sätta fart på syntesen för en osmoreglerande molekyl. Denna lilla molekyls uppdrag är att reglera balansen mellan vävnad med salt och vatten som vill ta sig in där. 

Anti-fatty bags platform 

Lipolytiska tetrapeptider är byggda på 4 aminosyror som binds samman av peptider. Den både förebygger uppkomsten av fettceller och löser upp bindningarna i existerande fettceller (lipolys). Effekten blir en synlig reducering av överskottsfett för personer med tendens till fettpåsar under ögonen. 

Cutaneous sagging platform

Cassava växer naturligt i sydvästra Amazonas vars frukt innehåller ett socker som extraheras till ett extrakt. Dessa molekyler bygger ett tunt nätverk över huden för att förbättra hudens mikrorelief och verkar stärkande. Effekten blir omedelbar: en slätare hud med tydlig minskning av synliga linjer och rynkor.

Matrikiner är små peptider, en molekyl som spelar en viktig roll i hudens naturliga process att reparera sig själv. Med åldern får huden det svårare att tillverka proteiner som upprätthåller hudens struktur och bindningarna mellan cellerna. Med ett matrikin-komplex stimuleras huden att sätta fart på proteinsyntesen på nytt. Komplexet angriper uppkomna hudskador med två sätt: dels skyddas huden mot fototypiskt åldrande, dels rustar den huden mot kronobiologiskt åldrande. Effekten märks i form av att djupet och förekomsten av rynkor minskar, grövre hud slätas ut och nivåerna av progerin (en biomarkör för åldrande) sjunker. 

 

KÖP SERUMET HÄR!


Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post