INSIDE OUT

För att din hud ska må så bra som möjligt är det viktigt att se på din hälsa som en helhet, inifrån och ut.

För oss är skönhet är ett tänkesätt. Det är ett livsstilsval byggt på dagliga rutiner. Det är principen bakom alla våra produkter som du hittar här på Revivekliniken! Det är också en utmaning att gå emot kulturella normer som menar att vårt värde sjunker med åldern, och istället se den verkliga sanningen:

Du blir MER när du åldras, inte mindre.

Du får mer kunskap, mer skönhet, mer erfarenhet, mer självförtroende, mer livsinsikter, mer visdom - egentligen mer av ALLT när livet fortsätter. Vi vill hjälpa dig finna en balans mellan det yttre (behandlingar/produkter) och det inre (kost, motion, välbefinnande) längs vägen. 

Behöver du lite inspiration till att leva ett mer balanserat liv? Låt oss guida dig.

Några enkla vanor och små justeringar till din dagliga rutin är allt du behöver för att komma igång. Kom ihåg att du inte behöver börja med allt på en gång - det handlar om att vänja dig med nya vanor i din egen takt. Det sägs att det tar 70 dagar, sedan sitter en ny rutin lika naturligt som att du borstar tänderna. Börja med ett av följande förslag för att prova den här veckan och gå därifrån. När det blir enkelt, lägg på en till rutin.

1. Drick vatten.


Uttorkning kan orsaka trötthet, störningar i humöret, huvudvärk och magproblem. Det kan även visa sig på huden i form av torrhets-linjer. Att hålla dig återfuktad inifrån är största prioritet om du vet med dig att du lätt glömmer detta och tar en kaffe istället. Ställ in påminnelser 3 gånger under dagen på din telefon och se till att dricka vatten vid varje måltid - detta gör underverk för kropp & hud.

 

2. Rör på kroppen.


Den här kan verka uppenbar, men motion är så viktigt för välbefinnandet. Du behöver inte satsa på Vasaloppet eller Iron-man. Hitta en övning du tycker är kul och börja integrera den i ditt dagliga liv. Det kan även vara så enkelt som att börja med att ta en promenad på lunch-rasten. Rörelse har visat sig hjälpa till med depression och ångest och förbättra självkänsla, mental fokus och produktivitet.


3. Ät alla regnbågens färger.


Ett brett utbud av färgglada frukter och grönsaker ger många av de vitaminer och antioxidanter som hjälper till att skydda mot cancer, hjärtsjukdomar, högt blodtryck och andra sjukdomar. Det leder också till en förbättrad mikrobiom i tarmen, vilket i sin tur förbättrar den allmänna hälsan och välbefinnandet. Lägg till 2 frukter och 2 grönsaker per dag.


4. Sömn


Att sova spelar en viktig roll för att läka, reparera och ladda energin din kropp. De som värdesätter sömn är mer benägna att göra bättre val hela dagen när det gäller deras hälsa. Skapa en helig rutin inför läggdags som du tycker om och en som hjälper dig att varva ner för natten. T.ex. undvik att skrolla sociala medier 30 min innan du ska sova. Prova läsa en bok tills att dina ögon blir trötta.


5. Styrka


När din rutin med daglig rörelse flyter på - ta det ett steg vidare genom att bygga upp dina muskler. Det bidrar till bättre balans, förbättrar livskvaliteten och utvecklar starka ben. Det hjälper också till att förhindra den naturliga förlusten av muskelmassa som följer med åldrandet. Du behöver inte satsa på att bli en body-builder - schemalägg 20 minuter tre dagar i veckan och börja med din kroppsvikt.


6. Naturen


Att spendera tid utomhus kan vara läkande för kropp och själ. Att vara utomhus har visat sig förbättra hälsa och välbefinnande, sänka blodtrycket, minska stress och öka fokus och produktivitet. Ta dig ut på en promenad i en vacker miljö nära dig, eller sätt dig ute på din balkong en stund på rasten.

 

7. Mindfulness


I vår värld är "upptagen" och stress en normal del av livet. Det gör det extra viktigt att ta sig tiden att sakta ner. Att leva i ögonblicket och vara uppmärksam på sin omgivning och sina känslor hjälper till att minska stress och låter dig njuta av livet mer. Ta några minuter varje dag och sätt dig ner på en ostörd plats. Blunda och lägg märke till dina andetag. Öva detta närhelst du känner dig överväldigad. Vi kan även tipsa dig om appen "Calm" som är en bra guide för dig som vill lära dig meditation.


Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post