Hitta rätt fuktserum

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna som vi får kring Biologique Recherches fuktserum och även en hel del tips och tricks. 

Vilken skillnad är det mellan Biologique Recherches fuktserum?

Nya Amniotique VG är en revolution inom återfuktande serum. Istället för en initial fuktboost får huden kontinuerlig fukt under hela 7 timmar efter appliceringen. En sann livräddare för riktigt torr hud. 

Amniotique är ett fantastiskt fuktserum att börja med om din hud håller en bra fuktnivå som bara behöver underhållas.

Extraits Tissulaires passar dig som behöver återkommande och intensiv påfyllning av fukt, helst dygnet runt.
Colostrum VG Det senaste tillskottet bland Biologique Recherches fuktserum som också har den mjölkigaste formulan. Här har du en oslagbar källa till fukt som återfuktar på djupet. Ingredienserna är helt botaniska. 
Colostrum som ersätts av Colostrum VG. Det enda fuktserumet med animaliska ingredienser i form av råmjölk. 

Vilket serum bör jag välja om jag har aknebenägen hy? 

Först och främst behöver alla hudtyper fukt, oavsett vilket problem huden har för tillfället. Akne är ett resultat av en pågående obalans i huden. Du kan alltså vara snustorr även om huden upplevs som oljig av den obalanserade talgproduktionen.
Biologique Recherches fuktserum har anpassats för olika hudtillstånd och speciellt efter hur hög eller låg hudens talgproduktion är. Vill du veta hur hög just din huds talgproduktion är och hur du får den där balanserade och vackra huden du drömt om? I vårt Skin Instant Lab kan du ta reda på det och dessutom få skräddarsydda rekommendationer kring din hudvårdsrutin. Läs mer och boka tid här!
Vilket serum som passar vilken nivå:
Extraits Tissulaires för hög talgproduktion
Amniotique för normal talgproduktion
Colostrum VG för låg produktion

Vad står tecknet + för?

Vilken nivå av näring som serumet innehåller där lägsta är ett plus, högsta är 3 plus. Plustecknet säger ingenting om serumets kvalitet, utan är till för att den med sämre näringsnivåer ska kunna komplettera fukten med mer näring när det behövs. Generellt behöver huden mer tillsatt näring i takt med att den blir äldre, främst pga att kroppens upptag av näring från kosten minskar i omfattning. 

När ska jag använda serumet? 

Morgon och kväll. Gärna först av alla serum om du använder flera för att det är det huden kommer suga åt sig av först.

Hur mycket serum behöver jag använda? 

Vår grundare Fifi brukar säga att huden ska glänsa när du applicerat ett fuktserum och/eller en fuktgivande gel som Gel ADN Silkgen eller Serum Matriciel Visage. Var därför inte snål med fuktserumet. Din hud kommer att tacka dig i det långa loppet. 

Fuktserum och makeup 

En återfuktad hud är alltid den bästa canvasen för makeup. Förutom att makeupen fäster bättre sitter den också längre och snyggare. Med rätt fuktnivå behöver du inte tänka på primers. Om du vill ha en primer ändå så rekommenderar vi gärna vår interna favorit Fluide VIP 02 för dess utslätande effekt. Tänk dock på att makeup, särskilt puder, tenderar att suga åt sig av hudens naturliga fuktreserver. Om din hud lutar över åt det torra hållet väldigt ofta oavsett makeup är vår rekommendation att komplettera ditt fuktserum och dagkräm med en hyaluronbaserad gel.

Hur ska jag tänka när jag väljer fuktserum?

Du ska ha ett serum som är anpassat efter ditt hudtillstånd/din hudtyp. Du ska känna att det släcker törsten i huden och att små torrhetslinjer försvinner efter några veckors användning. Om det inte känns tillräckligt kan man kliva upp ett steg, som från + till ++. Eller ++ till +++. Målet är att du inte ska behöva ha några torrhetslinjer alls!

Om du har riktigt torr hy där huden flagnar eller är röd och irriterad behöver du komplettera med en fuktmaxad kräm och ett serum eller kräm som verkar lugnande. Här är serierna Toleskin och Biosensible dina bästa vänner. Tänk på att årstiden innebär olika förutsättningar och ansträngningar för huden och att du därför kan behöva byta ut en tyngre kräm mot något lättare under sommaren, och tvärtom när graderna sjunker. 

Jag har väldigt känslig hy, vilket serum bör jag välja? 

Extraits Tissulaires eller Amniotique passar en känslig hud. Även Serum Biosensible kan vara ett bra komplement till dessa serum då det serumet innehåller fukt i sig. 

Hitta rätt serum i vår guide

Gav inte frågorna ovan tillräckligt med svar på dina funderingar kring valet av serum? Kika i vår guide! 
Hudtyp (Skin Instant) Amniotique VG Extraits Tissularies Colostrum VG
Tonår x x
20 + x x x
30 +  x x x
40 + x x
50 + x x
60 + x x
Akne x
Tonårsakne x
Oljig hy x
Blandhy x x
Förstorade porer x
Torr hy x x
Yttorr hud x x x
Känslig hy x x
Reaktiv hy x x
Rosacea x x
ÖVRIGT
Botaniska ingredienser x x x
Animaliska ingredienser
Lätt textur x
Mjölkig textur x
Efter Dermapen? x x x
För dagtid x x x
För kvällstid x x x
För gravida x x*
  * även Serum Colostrum 

Har du fortfarande inte lyckats klura ut vilket serum du behöver? 

Då är det absolut läge för att boka en konsultation hos oss. Vi erbjuder konsultationer via video och på plats hos oss på Karlavägen. Den tar 20-45 minuter beroende på hur mycket du vill veta om din hud! Läs mer och boka tid här!

ALLA FUKTSERUM 

 

Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post