# Building Better Skin

Biologique Recherches filosofi kring hud är att den alltid går att bygga upp till just bättre hud, oavsett dess nuvarande tillstånd. Ett hudtillstånd, oavsett dess karaktär, uppstår inte över en natt. Därför tar det tid att bygga upp en bättre hud, för vissa så länge som 6 månader. Oftast syns de första resultaten relativt snabbt då Biologique Recherches produkter innehåller över 20% aktiva ingredienser, men det långsiktiga resultatet tar längre tid att uppnå. 

Vad innebär det? 

Enkelt förklarat kan man se Biologique Recherches metodik som ett husbygge. Utan en stabil grund går det inte att skapa det där fantastiska hemmet som finns i ens drömmar, och så är det även för din hud! En hel rutin kan att förenklas så här:
1. RENGÖRING - Markarbete
2. LOTION P50 - Golv
3. MASK - (Storstäd 1-2 ggr/v)
4. SERUM -  Väggar
5. CREME - Tak
6. SLUTSERUM - Färgen
7. SOLSYDD - Skydd mot väder & vind

Förarbete är nyckeln

Likt förarbetet med marken inför bygget, behöver du också göra ett förarbete med en bra rengöring som inte torkar ut huden, och därefter en LOTION P50 som tar bort lagren med döda hudceller. Huden transporterar i snitt 8 lager döda hudceller per dag till det yttersta hudlagret. Efter en exfoliering med LOTION P50 har dessa trollats bort, och huden är nu mottaglig för nästa steg: essentiella serum. Utan de döda hudcellerna kan serumet tränga ner djupare i huden och angripa de problem som är signifikanta för just ditt hudtillstånd. Dessa serum är tillräckligt små rent molekylärt för att detta ska vara möjligt. Serum ser till att huden får volym och höjd, genom att binda till sig vatten. Huden (eller husets) grund är klar. 

1-2  gånger i veckan görs även en storstäd med en mask!

Hudens tak

Efter detta följer du upp med en skyddande creme, som ju har större molekyler. Den kan inte gå lika djupt i huden, men med serumen som bas ges cremen en möjlighet att stabilisera och effektivisera både sina egna egenskaper men också serumets egenskaper. Cremen ser till att fukten stannar kvar i huden med hjälp av viktiga lipider (fett). Därefter följer du upp med ett slutserum, som har de mest koncentrerade formuleringarna med antioxidanter. Det ger huden det lilla extra i form av näring och glow. Sist kommer ett av de viktigaste stegen: solskyddet! Det skyddar oss mot yttre påverkan från sol, vind och foto-åldrande.
 

Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post