5 INGREDIENSER

Vi älskar produkter med rena, kallpressade ingredienser och hög koncentration, utan parfym.

Om du läser ingredienslistan på en av Biologique Recherche's signatur-krämer
(Creme ISO-Placenta) så hittar du fem ingredienser som din hud älskar oavsett hudtillstånd. Vilken som helst av dessa kan vara ett utmärkt tillskott till din hudvårdsrutin, och desto bättre är de tillsammans:

CENTELLA ASIATICA

Centella Asiatica, "Cica" eller "Gotu Kola", är en flerårig växt från Indien, som också finns i tropiska regioner. Den är rik på asiaticoside och madecassoside, två saponiner som kan stimulera fibroblasternas kollagensyntes. Dessutom hjälper dess antioxidanter att bekämpa oxidativ stress. Sist men inte minst har den också läkande, lugnande och regenerativa egenskaper.


NIACINAMID

Vitamin B3 (eller PP) är en vattenlöslig vitamin som deltar i många kemiska reaktioner. Stimulerar cellförnyelse och keratin-syntesen för att förbättra tecken på åldrande. Stabiliserar hudens barriär genom att minska vattenförlust och öka fukthalten i yttre hudlagren. Dess antioxidativa egenskaper skyddar också huden mot solens skador. Slutligen har det antiinflammatoriska egenskaper för att lugna hudproblem som akne, psoriasis, eksem och rosacea. Reglerar även överproduktion av talg tack vare dess bakteriedödande egenskaper.


JÄST

 Jäst består av mineralsalter, kolhydrater, lipider och vitaminer, vilket ger den många fördelaktiga egenskaper. Till exempel är det mycket rikt på vitamin B, vilket gör det möjligt att bibehålla hudens balans. Det främjar läkning, rengör (detox på cellnivå) och skyddar huden från fria radikaler med antioxidanter.C-VITAMIN (stabiliserad)

Kraftfull antioxidant som stimulerar kollagensyntes och skyddar celler från skador orsakade av fria radikaler, vilket minskar följderna när det gäller åldrande av våra celler. Det reglerar melanin-produktionen som förhindrar och minskar pigmenteringar- vilket ger en jämnare hudton.

OLIGOPEPTID

 Denna aktiva ingrediens innehåller fem av samma viktiga tillväxtfaktorer som människans moderkaka (därav namnet placenta) för att stimulera dess funktion och fördelar på huden. Genom att agera via biomimik stödjer det tillväxt och celldelning för att regenerera huden och främja läkning. Det stimulerar också fibroblasterna genom att ge näringsämnen för att öka syntesen av elastin och kollagen och därmed göra det möjligt för huden att återhämta sin smidighet och elasticitet. Rynkor och fina linjer minimeras. Slutligen har oligopeptiden återfuktande egenskaper.

 

Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post