SKIN INSTANT

DR. PHILIPPE ALLOUCHE’S SÄTT ATT SE PÅ HUDEN.

För att enkelt uttrycka det så kan vår hud jämföras med ett hus. Om taket är byggt dåligt och inte kan garantera skydd mot yttre angrepp, kan allt inuti bli utsatt för stress och blir därmed sårbar.
 
Först måste man ta en närmare titt på epidermis för att kunna skapa en ungdom hud med lyster. Tillvägagångssättet för att observera hur epidermis ständigt samverkar med hudens djupare lager kallas för "Interface Cosmetology" (kosmetologiskt gränssnitt). Det möjliggör en förståelse för hur kosmetiska aktiva ingredienser kan verka perfekt från det ögonblick de kommer i kontakt med överhuden utan att behöva gå igenom den.
 
En person har inte en utan flera hudar. Hudens kondition förändras flera gånger på en dag liksom under vår livstid. Vi har alla olika ”Skin Instant’s”. Den vanliga kategoriseringen av vår hud delas in som normal, torr eller fet hy – vilket ger en onödigt förenklad definition av hudens tillstånd. En typisk ”bland-hy” kan alltså presentera balanserade, uttorkade och glansiga zoner på samma gång. Vid olämplig behandling kan det lätt leda till nya obalanser.