KAN VI HJÄLPA TILL MED NÅGOT?

Har du frågor om våra produkter, eller vill du ha hjälp att hitta en ny hudvårdsrutin? Skicka gärna ett mail till oss! Vi svarar normalt inom 24 timmar (vardagar).

Har du en fråga som rör vår webbutik? Då ber vi dig att skicka ett mail på info@revivekliniken.com för snabbast hjälp. Du kan även kika i vår FAQ längre ner!

KONTAKTA OSS

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FAQ

leveransfrågor

Här hittar du de vanligaste frågorna kring våra leveranser.

Det beror på valt fraktsätt. I normalfallet lämnar din order vårt lager inom 1 arbetsdag. För hemleveranser och boxleveranser via Budbee är leveranstiden normalt inom 2-3 arbetsdagar. För PostNord brukar det vara samma leveranstid, men det kan tillkomma fler dagar.

Bor du i Finland är leveranstiden mellan 4-7 arbetsdagar, men kan vara så lång som 10 arbetsdagar beroende på våra speditörers interna ledtider. Detta kan vi tyvärr inte påverka.

Vi erbjuder leveranser via Budbee Home och Budbee Box.

För dig som bor utanför Budbees områden eller helt enkelt föredrar att hämta upp paketet på ditt serviceställe finns PostNord som alternativ.

Det var ju tråkigt att höra. Skicka iväg ett mail till oss på info@revivekliniken.com med bilder på paketet så hjälper vi dig vidare.

BETALNINGAR

Här hittar du de vanligaste frågorna kring betalningar och fakturor.

Du kan betala via MasterCard, American Express, Apple Pay och Klarnas olika betalalternativ.

Vi hanterar inte Klarnas fakturor. För att få hjälp med detta behöver du vända dig till Klarnas kundservice. Ett tips är att ladda ner deras app för att se fakturan där.

Detta kan bero på flera saker:

1. Du har uppgivit en annan adress än din folkbokföringsadress.

2. Ett tekniskt problem i vår kassa, alternativt i Klarnas system.

3. Någon okänd anledning som endast Klarna kan utreda vad det beror på.

Då vi har Klarna som partner för fakturalösningen rekommenderar vi att du kontaktar dem för frågor kring detta då de har begärt upplysningen.

Vi undersöker regelbundet möjligheten att utöka betalalternativen. Du är varmt välkommen att höra dig av om du saknar något särskilt.

produktfrågor

Här hittar du de vanligaste frågorna kring våra produkter.

Då BR:s produkter inte är medicinska så kan vi inte heller kräva att du ska göra en konsultation.

Däremot vill vi vara tydliga med att dessa produkter är extremt potenta och att din hud kan slå bakut om produkten är för stark och används fel. Du riskerar också att inte kunna få igenom en reklamation på en produkt som din hud reagerar dåligt på om köpet skett utanför eller utan rekommendation från våra hudterapeuter.

Nej. Däremot är majoriteten av produkterna tillverkade av endast botaniska ingredienser.

Det här kan bero på flera orsaker. Om du köpt din P50 efter rekommendation av en hudterapeut och använder den enligt instruktionerna så är det oftast helt ofarligt. Normalt tar det ett tag för huden att vänja sig vid P50:s kraft och är övergående. Fortsätter irritationen ändå bör du kontakta oss för ytterligare hjälp.

Har du däremot köpt den utan rekommendation och använder andra produkter utanför BR:s sortiment är det inte omöjligt att produkterna har krockat. Då rekommenderar vi att du kontaktar oss för en konsultation.

BR tar aldrig produkter från andra varumärken i beaktande när de tar fram sina produkter. Att blanda dem med andra varumärken sker alltså på egen risk. Vi avråder från att använda syrabaserade produkter från andra varumärken samtidigt som du använder P50. Du är alltid varmt välkommen att boka en tid för konsultation för fler svar på dina frågor!

BR använder inga som helst parfymer eller andra ingredienser för att försköna doftupplevelsen. Detta i kombination med ovanligt höga halter av råmaterial/aktiva ingredienser gör att produkterna oftast luktar mycket annorlunda. Men var lugn, du bör ha vant dig efter några dagar! Det är värt det!

Alla produkter från BR mår bra av kyla, så se till att inte förvara dem på ett varmt ställe. För långa perioder i varm temperatur kan innebära att råvarorna härsknar. Det leder i sin tur till att livstiden för produkten förkortas betydligt. Notera att vi kan neka reklamationer på produkter som förvarats fel, så se till att förvara dina ögonstena på ett svalt ställe!

Absolut! Skölj bara ur och lufttorka den eller torka med hushållspapper innan du sätter den på nästa serum.

BR utvecklar sina produkter ständigt, både när det gäller ingredienser och koncentrationen av aktiva ingredienser. Som det ser ut nu kommer Amniotique att ersättas helt av Amniotique VG. Dock är det nya tillskottet betydligt mer koncentrerat än det tidigare, så det kan vara värt att prova om du inte gjort det ännu. 

Vi kommer tyvärr inte att ta in fler av de produkterna då vi valt att satsa på endast BR-produkter.