40 ÅR AV PASSION…

40 ÅR AV PASSION ...
Biologique Recherche grundades för 40 år sedan av familjen Allouche i Paris. Yvan, Josette och Philippe kombinerade sina kunskaper som biolog, sjukgymnast och läkare för att skapa något de saknade på marknaden: medicinsk hudvård med rena, kallpressade råvaror. När företaget grundades fungerade det som ett laboratorium för forskning och utveckling av produkter. Produkterna framställs och utvecklas fortfarande i ett eget laboratorium i Paris som skickas ut över hela världen – till över 80 länder.
I början av 2000-talet tog sonen Philippe över den kreativa sidan av verksamheten efter sin far Yvan. Med ett tidigt intresse för föräldrarnas annorlunda synsätt på huden och hans egen erfarenhet inom intermedicin gav det Philippe en holistisk syn på huden – med huden som ett organ direkt förbundet med alla andra vitala kroppsfunktioner. Med arbete på intensivvårdsavdelningar är han expert på hur organ reagerar vid akut stress och tar därefter hänsyn till det i Biologique Recherche’s speciellt utformade tekniker.
 
Ambassade de Beauté – Biologique Recherche’s skönhetsinstitut och flaggskepp ligger på den prestigefyllda 32 Avenue des Champs-Elysées i Paris.
 
PRODUKTERNAS FORMULERINGAR:
 
Hög koncentration - minst 20% botaniska, marina och biologiska extrakt.
 
Inga artificiella dofter - för att bevara aktiva ingredienser i produkten och undvika allergi eller irritation.
 
Kalla formuleringar - för att respektera den ursprungliga strukturen av de aktiva ingredienserna.
 
RMF - Utvecklade för att arbeta tillsammans med vår unika maskin: Remodeling Face.
METODIK:
 
Analyserande Steg
Med hjälp av en utbildad specialist analyseras kundens ”Skin Instant” vilket gör det möjligt att skräddarsy behandlingen och hudvårdsrutinen mer detaljerat efter kundens behov.
 
Förberedande Steg
Liksom många hud specialister, anser läkare Allouche att epidermis är central för hudvården. Det är hudens yttre lager (överhuden) och den ultimata barriären som skyddar vår inre värld. Huden förbereds med unika tekniker för att vara balanserad inför det behandlande steget. Epidermis funktioner respekteras och får skräddarsydd behandling enligt en exakt och noggrann ritual.
 
Behandlande Steg
Under detta steg appliceras noga utvalda produkter som innehåller de högsta koncentrationerna av aktiva ingredienser.