10 TILL 60+

Varje årtionde har sin skönhet.


Vår hudvårdsrutin behöver ständig anpassning i takt med att vi åldras - här kommer 4 tips för varje decennium.

P.S. Visste du? Forskare har bevisat att det finns en koppling mellan att känna sig vacker på insidan och att ha vacker hud på utsidan.
 

10 (Tonåren)

Under detta decennium kliver vi in i puberteten. Make-up gör entré och börjar upptäckas - därmed är en grundläggande hudvårdsrutin viktig. Att rengöra huden med en skonsam mjölkrengöring är A och O med efterföljande kräm för återfuktning och solskydd dagtid. Det handlar om att bibehålla hudens balans dessa år. Dyker besvärlig akne upp går det även att addera en kräm som lugnar och reglerar talgproduktionen. Det sker alltid efter rekommendation hos en utbildad hudterapeut, tillsammans med målsman.

1. Lait U - skonsam mjölkrengöring
2. Creme ISO-Placenta - återfuktande dag och nattkräm
3. Protection UV SPF 50 - solskydd
4. Creme Dermopurifiante - talgreglerande och lugnande dag och nattkräm

20

Det är ett välkänt faktum att denna tid är en gyllene period för vår hud. Strukturella proteiner som kollagen (gör huden fyllig) och elastin (ger huden sin flexibilitet) är i fullt flöde, och vi glöder av ungdom - bokstavligen. Hur du tar hand om din hud nu kommer att avgöra hur det kommer att se ut resten av ditt liv. Eftersom den förmodligen är som hälsosammast just nu, med starkt kollagen, så är din hud smidig & fyllig. Oavsett vilken solskada du har så har de inte börjat visa sig än. Detta är också tiden då huden upplever sina första stora omvandlingar. Vid 25 års ålder börjar din hud sakta ner takten på cellförnyelsen och därmed förlora sin naturliga elasticitet. Det sägs att från och med då minskar vår kollagen-produktion med 1 % per år. Under detta decennium är finnar, akne, ärr, ojämn hudton och yttorrhet vanliga bekymmer. Här är det utmärkt att upptäcka djupgående serum, masker, exfoliering och ansiktsbehandlingar på kliniken.

1. Lotion P50 - Exfoliera huden dagligen för att behålla lyster och hålla igång cellförnyelsen. Håller även akne borta och minskar förstorade/tilltäppta porer.
2. Protection UV SPF 50 - Ha alltid med denna i din dagliga rutin, även under vintermånaderna. Detta skyddar huden från UVB-strålar som bidrar till för tidig åldrande av huden.
3. Masque Vivant - Djuprengör huden 1 gång i veckan med denna mask för att förebygga akne men också för en slätare hudstruktur.
4. Serum Placenta - Serum har mindre molekyler och når djupare ner i huden. Detta serum läker eventuella akne-ärr som du fick i tonåren och ger en jämnare hudton.

Psst. Var noga med att applicera produkter över hals och dekolletage (inte bara ansiktet).

30

Med puberteten bakom dig och en ordentlig hudvårds-rutin på plats är 30-talet en tid då huden vanligtvis är mer stabil. Även om du har tagit väl hand om din hud kommer du antagligen att märka fina linjer och rynkor, särskilt runt ögonen och munnen vid detta decennium. Det kan dyka upp pigmenteringar, ojämn hudton och rodnad. Huden blir tunnare och det finns en viss förlust av kollagen. Cellförnyelsen har börjat sakta ner, vilket gör att din hud kan se lite tråkig/grå/matt ut.  Samlingar av fettceller i ansiktet (som på kinderna) börjar förlora volymen, vilket leder till en fördjupning av de nasolabiala linjerna (bredvid munnen). Exfoliera dagligen med Lotion P50 och lägg en mask efter behov 1-2 ggr i veckan. Fyll på med fukt-serum och kräm som passar ditt hudtillstånd. Antioxidanter är utmärkta att addera i form av slutserum ovanpå din kräm. De skyddar och bevarar din hud. Glöm inte ögonkräm! Gå på en ansiktsbehandling var 4-6 vecka för att underhålla huden och förebygga åldrandet. Vill du bli av med melasma efter graviditet kan vi rekommendera laser/IPL.

1. Lotion P50 PIGM400 - Exfoliera huden dagligen för att behålla lyster och hålla igång cellförnyelsen. Minskar även förstorade/tilltäppta porer samt ojämn hudton.

2. Creme Masque Vernix - Återfuktande och reparerande kombination av kräm och mask som härmar kompositionen av peptider och lipider - vilket finns naturligt i huden. Ger huden en känsla av på nytt-födelse med slät, jämn hudton och struktur.

3. Fluide VIPO2 - Syresättande serum med skyddande antioxidanter som ökar koncentrationen av syre på hudytan - ger lyster och minskad rodnad!

4. Creme Contour des Yeux VIPO2 - En återfuktande ögonkräm som syresätter, skyddar och minskar torrhets-linjer och mörka ringar.

40

De fantastiska sol-semestrarna du var på i tonåren kan nu dyka upp i ditt ansikte: som solskador i form av mörka/röda fläckar och rodnad. Du tappar mer kollagen, elasticitet och din hud har svårare att behålla fuktbalansen. När övergången mot klimakteriet startar och östrogen-nivåerna börjar sjunka, kan huden bli tunnare, torrare och tappa sin elasticitet. Ditt lymfsystem saktas ned (ansvarigt för att dränera toxinerna från din hud). Detta kan leda till svullnad, ofta i ögon-området. Överläpps-linjer kan också dyka upp. Du kan även märka brustna kärl på kinder/näsa. Under detta decennium är det dags att steppa upp de steg du haft vid 30-års ålder. Daglig exfoliering med Lotion P50 är fortfarande viktigt, här med extra näringsrika ingredienser som ökar cellförnyelsen. Använd en mask som främjar elasticiteten, gärna som en intensiv natt-mask. Kombinera olika serum efter behov (fukt, elasticitet, spänst, pigmentering) och en kräm som passar ditt hudtillstånd. Antioxidanter är utmärkta att addera i form av slutserum ovanpå din kräm. De skyddar och bevarar din hud. Addera mikroström till din rutin - som tar din hudvårdsrutin till nästa nivå. Bygger upp och stärker musklerna i ansiktet - samt hjälper lymfan att dränera. Gå på en ansiktsbehandling var 4-6 vecka för att underhålla huden och förebygga åldrandet. Vill du bli av med pigmenteringar/solfläckar kan vi rekommendera laser/IPL.

1. Lotion P50 V - Exfoliera huden dagligen för att behålla lyster och kicka igång cellförnyelsen. Minskar även förstorade/tilltäppta porer, ojämn hudton och plumpar upp linjer/rynkor. 

2. Masque Creme Biofixine - Utjämnande och mjukgörande antioxidant-behandling för att släta ut fina linjer och rynkor. Denna krämiga mask är formulerad för att förbättra elasticiteten och har en plumpande effekt.

3. Serum Elastine - Ett återfuktande och plumpande serum som behandlar och förebygger rynkor i ansiktet på halsen, runt ögonen och munnen. Hydryloserat elastin boostar spänsten i huden.

4. PureLift® FACE - Den främsta muskelstimulerings-maskinen för ansiktet på marknaden. Den aktiverar och lyfter dina ansiktsmuskler på djupet, vilket ger dig ett fylligare, mer ungdomligt ansikte på bara 10 minuter. Likt ett gym-pass för ansiktet!

50 

Cellförnyelsen är nu långsam - vilket du märker genom att din hud är torrare än vanligt och uttryckslinjer försvinner inte längre när du slappnar av i ansiktet efter ett leende/grimas. Östrogen-nivåerna börjar sjunka för kvinnor som här kliver in i klimakteriet*. Det gör att huden blir tunnare, torrare och tappar sin elasticitet. När huden tappar spänst blir förstorade porer mer synliga (särskilt i t-zonen). Det är vanligt med små brustna kärl och hyperpigmentering (åldersfläckar). Rosacea/ökad känslighet kan även dyka upp detta årtionde. Kom ihåg: Det är aldrig för sent att förhindra solskador och att stoppa utvecklingen av de skador du redan har. Exfoliera huden dagligen med Lotion P50 efter hudtillstånd för att stimulera till fram nya, friska hudceller. Använd olika masker efter behov, för att lyfta, återfukta och reparera. Applicera serum lager på lager efter behov (fukt, spänst, känslighet, pigmentering) och en rikare kräm som tillför lipider (fett) och peptider efter ditt hudtillstånd. Det ser till att hudens naturliga skydd blir starkt och får vacker lyster, smidighet och komfort. Antioxidanter är utmärkta att addera i form av slutserum ovanpå din kräm. De skyddar och bevarar din hud från oxidativ stress. Prova att addera en LED-mask till din rutin - som förstärker effekterna av din avancerade hudvårds-rutin. Reparerar, minskar rodnad, ökar cellförnyelsen och jämnar ut pigmenteringar.  Gå på en ansiktsbehandling var 4-6 vecka för att återfukta, jämna ut linjer och få ökad volym. Vill du bli av med pigmenteringar/solfläckar kan vi rekommendera laser/IPL. Vill du få ett naturligt ansiktslyft för kinder/hals kan vi tips om koreanska Hi-Fu.

*Klimakteriet (upplever vissa kvinnor vid 40, men medelåldern är 51) diagnostiseras när du inte har haft din menstruation på över ett år. När dina äggstockar slutar producera östrogen kan effekterna utmana dig både fysiskt och känslomässigt.
1. Lotion P50 - Exfoliera huden dagligen för att behålla lyster och kicka igång cellförnyelsen. Minskar även förstorade/tilltäppta porer, ojämn hudton och plumpar upp linjer/rynkor. 

2. Serum PIGM400 - Ett serum som  behandlar gamla solskador i form av pigmenteringar och förebygger nya. Hudtonen jämnas ut och du får fin lyster.
3. Creme MSR-H - En rik kräm med sheasmör och bivax som stärker den lipida hinnan, gör huden mjuk och återfuktad. Soja-isoflavoner hjälper till att balansera kvinnans förändring i huden under och efter klimakteriet.
4.  Omnilux Contour ™ FACE - En mask med två våglängder av LED-ljus - rött (633 nm) och infrarött (830 nm) - som används hemma för att minska fina linjer, rynkor, förbättra hudton och hudhälsa. 

60 +

Från denna ålder blir din hud ömtåligare för varje år med större risk för blåmärken. Desto tunnare vår hud blir med åldern - desto lättare tar den upp aktiva ingredienser. Det kan göra din hud känsligare och mer reaktiv än vanligt. Investera i produkter med peptider och lipider (fett) som stärker upp hudbarriären. Solfläckar och solskador skapade i tidigare årtionden syns som mörkare/röda fläckar. Kom ihåg att boka en läkartid för att undersöka dessa så att du ej utvecklat hudcancer. Var uppmärksam på om de blöder, kliar eller aldrig slutar fjälla. Om solskydd inte varit din bästa vän tidigare är det dags att bekanta sig nu - som högsta prioritet.

Exfoliera huden med Lotion P50 efter hudtillstånd för att stimulera till fram nya, friska hudceller. Använd olika masker efter behov, för att lyfta, återfukta och reparera. Applicera serum lager på lager efter behov (fukt, spänst, volymkänslighet, pigmentering) och en rikare kräm som tillför lipider (fett) och peptider efter ditt hudtillstånd. Det ser till att hudens naturliga skydd blir starkt och får vacker lyster, smidighet och komfort. Antioxidanter är utmärkta att addera i form av slutserum ovanpå din kräm. De skyddar och bevarar din hud från oxidativ stress. Addera en LED-mask till din rutin - som förstärker effekterna av din avancerade hudvårds-rutin. Reparerar, minskar rodnad, ökar cellförnyelsen och jämnar ut pigmenteringar. Boka in en ansiktsbehandling var 4-6 vecka för att återfukta, jämna ut linjer och få ökad volym. Vill du bli av med pigmenteringar/solfläckar kan vi rekommendera laser/IPL. Vill du få ett naturligt ansiktslyft för kinder/hals kan vi tips om koreanska Hi-Fu.

1. Lotion P50 - Exfoliera huden dagligen för att behålla lyster och kicka igång cellförnyelsen. Minskar även förstorade/tilltäppta porer, ojämn hudton och plumpar upp linjer/rynkor. 

2. La Grande Creme - Kräm som förbättrar hudens styrka och cellförnyelse. Innehåller en peptid som verkar på EGF-receptorer (tillväxtfaktorer) vilket är avgörande för återuppbyggning av nedbrutna proteiner. Hudens naturliga skydd återställs samtidigt som pigmentering reduceras och rynkors djup minskas.

3. Le Grand Serum - Elixir med högsta koncentrationen av aktiva ingredienser (27 st) för att återfukta intensivt på djupet, reparera, reducera rynkor och skydda huden med antioxidanter från tranbär, wasabi och mimosa.

4. Serum Colostrum - Ett extremt fuktgivande bioserum som innehåller mjölkproteiner för att förbättra hudens naturliga försvarsmekanismer och  elasticitet. Utmärkt för en hud som saknar lipider (fett).


Lämna en kommentar

Vi går igenom din kommentar innan den publiceras.