My Beauty DNA

20 ÅRS FORSKNING

Efter 20 års forskning och tusentals vetenskapliga studier besitter Biologique Recherche nu en djup kunskap om vad en DNA-analys kan berätta om din hud bortom det som går att se med blotta ögat. Ärftlighet, tendenser kring åldrande, sjukdomar och mycket annat kräver en specialistkunskap, vilket du nu kan ta del av med My Beauty DNA.

Biologique Recherche är en pionjär inom huddiagnostik och avancerad hudvård. De har utvecklat ett nytt verktyg som fungerar i harmoni med Skin Instant © Lab och Visiolab ©. My Beauty DNA kan användas för att tar analysen ett steg längre. Med hjälp av DNA-sekvenserare kan vi idag analysera mer än 600 000 genetiska variationer. Att förstå dessa genetiska predispositioner gör det möjligt för oss att bättre förstå de behov som din hud har "ärvt". Vi kan sedan välja rätt produkter och behandlingar för att bibehålla din hud optimal genom att förutse de förändringar som kommer att ske över tiden.

 Vad säger ditt DNA om din hud? 

DNA, eller deoxiribonukleinsyra, är en lång molekyl som finns i varje cell i den mänskliga kroppen. Denna molekyl är byggd av nukleotider: de fyra baserna A, T, G och C. Genetisk information är organiserad i gener som tillsammans bildar en arvsmassa (ett genom). Själva DNA:t hittas i cellkärnan där den bildar en kedja av 23 par av kromosomer. Hur baserna är organiserade kan variera från person till person. Just denna genetiska variation kan ha en avgörande inverkan på vår kropp.

 

Här avgörs t.ex. ögonfärg, hudfärg, metabola förutsättningar och mycket annat. SNPs (single-nucleotide polymorphisms) styr det som gör oss unika och skiljer oss från varandra.

Det är här My Beauty DNA kommer in i bilden. 
Genom att analysera dessa variationer med hjälp av kraftfulla datoralgoritmer kan vi utvärdera några av hudens egenskaper. Mer exakt, dessa analyser gör det möjligt för oss att bestämma dina kutana genetiska predispositioner, dvs. 600 000 variationer. Eftersom 60% av faktorerna som påverkar vårt hudtillstånd är kopplade till vår genetik och 40% bestäms av miljön * riktar My Beauty DNA sig till de flesta faktorer för att tillhandahålla en korrekt, personlig diagnos anpassad till varje Skin Instant ©.

* «Factors That Affect Skin Aging: A Cohort-Based Survey on Twins». JAMA Dermatology, Décembre 2009

Denna information bör alltid följas upp med en visuell analys (Skin Instant Lab/ VisioLab) tillsammans med en av våra experter som sedan rekommenderar produkter som är anpassade för just dig.

 

Vad får jag veta?

1. Din hud och åldrande 
2. Din hud och påverkan av miljö
3. Din hud och solen
4. Din unika hudprofil 

Hur går testet till?

1. Kontakta oss på Revivekliniken för att boka tid eller boka tid här. Innan vi beställer kitet behöver du komma till oss för att betala för tjänsten. Därefter lägger vi en beställning på kitet. Det tar ungefär 2-3 veckor innan vi får testet. 

2. När kitet kommit till oss kontaktar vi dig för att boka en tid för provtagning. 

3. Vi skickar in ditt test till Biologique Recherches laboratorium i USA. 

4. Ungefär 5-6 veckor efter att vi skickat ditt test för analys kommer du att kunna se din rapport på www.mybeautydna.com som du når med hjälp av dina personliga inloggningsuppgifter på det medföljande kortet. 

5. Boka in din för konsultation med Skin Instant Lab & VisioLab, ta med dig rapporten. Vår expert går igenom rapporten med dig och lägger upp en behandlingsplan som passar dig, ditt DNA och ditt hudtillstånd.

Övrig information

Denna tjänst erbjuds endast på Revivekliniken just nu. Du kan läsa mer om testet här, men det går inte att beställa hem testet från vår webbutik. Detta beror på att vi behöver säkerställa att testet genomförs korrekt hos oss på kliniken.

På sikt kommer denna tjänst att erbjudas även hos andra auktoriserade Biologique Recherche-försäljare i andra städer i Sverige. 

Dina testresultat är konfidentiella och delas varken internt inom Biologique Recherche eller med utomstående parter som återförsäljare, distributörer etc. Mer om detta kan du läsa här

Kortet med inloggningsuppgifterna är en värdehandling och bör förvaras på ett säkert ställe. Varken vi eller Biologique Recherche kan återskapa denna information då den är konfidentiell. Om du förlorar kortet behöver du köpa en ny box.
 
Rapporten skrivs på engelska. På grund av sekretesskäl kan vi inte hjälpa dig med en översättning inför konsultationen då enbart du har tillgång till rapporten, men vi hjälper dig givetvis att räta ut eventuella frågetecken under konsultationen.

1 kommentar


  • Dila

    Hi. I want to buy some products. But I thing it is better check my skin before. What is best to check ? How much does it cost? Can I know all prices for skin checks?


Lämna en kommentar

Vi kommer behöva moderera din kommentar innan den publiceras

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

Se all
Example blog post
Example blog post
Example blog post