MAMA EDITION

Går du i väntans tider? Eller har storken redan anlänt? Här reder vi ut vilka produkter du kan använda under graviditeten, men även efteråt! 

MOM 2 B

Grattis, så fantastiskt! Du ska bli mamma!
Alla Biologique Recherches hudvårdsprodukter är säkra att använda för ansiktet under graviditeten. Vissa har en mer känslig och reaktiv hud under denna period. Om så är fallet föreslår vi att du använder lugnande produkter som Emulsion Gel Biosensible SR, Lotion P50 PIGM400 (istället för de starkare varianterna) eller Masque Biosensible

Under graviditeten rekommenderas det att inte använda produkter som innehåller koffein eller eteriska oljor, som vi listar här nedan:

Crème Amincissante Oxygénante MC 110 - celluliter & detox
Crème Anti-C - celluliter
Crème Défatigante - för tunga ben
Huile Dermotonique - spänsgivande
Huile Sous-Ombilicale - dränerande
Huile Detente - avkopplande
Huile Jambes Lourdes - för tunga ben

Önskar du ändå en återfuktande och mjukgörande olja med god doft av patchouli så har Biologique Recherche precis lanserat en kropps-olja anpassad för gravida: Huile Fondamentale.

Upp till 90 % av alla kvinnor får bristningar på magen, rumpa, lör, höfter eller bröst runt slutet av andra trimestern - tredje trimestern (mellan 6 - 7 månader gravid). De kan även dyka upp tidigare. De kan vara rosa, röda, bruna eller ibland lilafärgade strimmor. 

Oavsett om du får bristningar eller inte så har det mycket att göra med hudens elasticitet. Du kan mest tacka genetiken: om din mamma hade bristningar är chansen större att du förmodligen också kommer att få det. Livsstil, inklusive att äta bra och att röra på sig regelbundet, främjar också hudens hälsa och elasticitet. En sista viktig faktor som påverkar sannolikheten för bristningar är hur mycket vikt du ökar under graviditeten och hur snabbt. Snabb viktökning gör dig mer benägen för detta bristningar då huden inte hänger med. Ju snabbare din hud sträcker sig, desto mer sannolikt är det att lämna ett märke. Biologique Recherche har utformat 2 produkter specifikt för bristningar: 

CREME R-STRIA är en kroppskräm som förebygger och behandlar röda bristningar. 

CREME B-STRIA är en kroppskräm som förebygger och behandlar vita bristningar.

Om du har märkt nya, mörka hudfläckar i ansiktet har du förmodligen fått melasma. Men du är inte ensam - detta tillstånd drabbar ungefär 50 till 75 % av alla blivande mammor. Det uppträder när en en markant ökning av östrogen- och progesteron-nivåer stimulerar överskott av melanin-produktionen och resulterar i en hyperpigmentering. Exponering för solljus kan göra det mer märkbart och det är därför extra viktigt med ett högt solskydd. För att förebygga pigmenteringarna finn en hel linje, speciellt tillverkad för att minska och balansera överproduktionen. PIGM400 heter serien och är säker att använda, även under graviditeten.

PROTECTION U.V. SPF 50 är ett högt, återfuktande solskydd med ett 100 % naturligt filter för att förebygga ”photo-aging” och pigmenteringar. 

THE NEW MOM 

You did it! Att vara en nybliven mamma kan vara skrämmande men också helt överväldigande av kärlek. Känslorna går up och ner. Du är plötsligt ansvarig för en liten, söt, hjälplös varelse och befinner dig i en "bebisbubbla". Det viktigaste är att vara snäll och tålmodig med dig själv - det är ingen lätt uppgift att föda ett liv till världen och ta hand om en liten bebis.

Den plötsliga minskningen av hormoner efter graviditeten kan orsaka mycket torr hud (förutom många andra symtom), så passa på att återfukta huden när du kan! Creme Masque Vernix - en two-in-one-produkt som verkar över natten. Får du en stund över är Masque VIPO2 ett utmärkt val - som också är utmärkt för mörka ringar (hej sömnbrist). 

Här kan du få tips om hur du gör en snabb ansiktsbehandling hemma! 

THE MOM 

Moderskap.
En av de mest kraftfulla orden och upplevelserna. En känsla av syfte och mening i livet. Du bygger stadiga fort, fixar fotbollströjor, agerar taxi-chaufför mellan aktiviteter, lär ut livskurser om trasiga hjärtan och självkänsla. Ett 24-timmars jobb för varje dag på året. Du sätter någon annan framför dina egna mål och uppmuntrar dina barn till att vara de bästa versionerna av sig själva, som små eller vuxna. Det är därför extra viktigt att vi får sätta DIG i fokus - där du får tid för dig själv.

Vi vill tipsa dig om att göra en grundlig analys för att lägga upp en dröm-rutin med Biologique Recherche-produkter, anpassade efter din hud. Våra experter hjälper dig på plats. Låt oss få skämma bort dig med en skräddarsydd ansiktsbehandling i ett av våra vackraste behandlingsrum. Addera ett elixir till din hudvårdsrutin som ger lyster, djupgående fukt, mjukhet, jämnare hudton, struktur och skydd mot åldrande: Serum Grand Millesime.

GRANDMA

Att man kan åldras lite snabbare av att få barn och kanske även barnbarn kan nog de flesta som, har vuxna barn, känna igen sig i. Precis som för alla andra mammor så erbjuder vi fantastiska ansiktsbehandlingar anpassade för just dig, din ålder och din hud. 
Låt inte ansiktsbehandlingen bli din enda behandling hos oss, utan fortsätt hemma i badrummet med Creme MSR-H Visage & Creme MSR-H Corps

 


Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post