Hitta rätt mask

Med det senaste tillskottet Masque Caviar Vert utökas vårt utbud av masker ytterligare. Vi passar därför på att sammanställa alla masker i ett och samma blogginlägg så att du kan hitta rätt mask för just din hud. 

Vi vill påminna om att översikten är generell och att din hudterapeut kan göra en annan bedömning för vad just du behöver. Det smidigaste är alltså att boka en tid för konsultation. Boka tid här

Sheet masks

 

 

Masque Caviar Vert

Denna mask passar Skin Instants© som börjat visa tecken på åldrande med fina linjer och rynkor. Masque Caviar Vert plumpar upp huden och lämnar den med en jämnare ton och struktur.

Nyckelingredienser: grön caviar, kollagen, röda alger.

Patchs Defatigant

Denna mask passar alla Skin Instants© men särskilt de som upplever huden runt ögonen som trött och inte sällan har problem med påsar. Patchs Defatigant ger en omedelbar känsla av piggare blick och dämpar svullnaden, särskilt om den förvarats i kylen innan applicering.  

Nyckelingredienser: koffein, polysackarider, hyaluronsyra, mimosa-komplex

Platysma

Denna mask är specifikt framtagen för att motverka ptosis, alltså att käkpartiets hud tappar sin form och börjar hänga. Platysmas unika format går ut på att den fästs runt öronen och under hakan för att ge ansiktet ett lyft samtidigt som huden får tillbaka förlorad spänst. 

Nyckelingredienser: marina polysackarider, extrakt från röda alger, svarta kråkbär, peptider

PIGM 400

Denna mask passar Skin Instants© med pigmenteringar, såväl etablerade (pigmentfläckar) som pigmenteringar som inte syns ännu. Masque PIGM 400 fungerar som en intensivbehandling av hela ansiktet och ger ett vackert glow tack vare PIGM 400©- komplexet. 

Nyckelingredienser: sjögräs, vitamin C, extrakt från caviar

Liftkiss

Denna mask passar alla Skin Instants© men särskilt läppar som är i stort behov av fukt och som behöver plumpas upp. Liftkiss ger läpparna en fuktboost och lämnar de fylligare och med en tydligare kontur.

Nyckelingredienser: hyaluronsyra, röda alger, extrakt från sjögräs, extrakt från johannesört

 

Specialiserade sheet-masks

 

Toleskin M

Denna mask riktar sig specifikt mot Skin Instants© med intolerant och/eller reaktiv hud. Toleskin M ger en reaktiv hud omedelbar lindring från klåda och rodnad. Den kan också med fördel användas efter laserbehandlingar. 

Nyckelingredienser: extrakt från praktklocka, extrakt från luffa, olja från svartvinbärsfrön

 

 MASKER PÅ TUB & BURK

  

Masque Vivant

Denna mask är något av ett signum för Biologique Recherche. Den riktar sig främst till Skin Instants© med en pågående obalans i huden i form av överdriven talgproduktion, akne eller tidiga tecken på åldrande. Masque Vivant innehåller en hög halt aktiv jäst som har en bevisad effekt på olika typer av obalanser. Jästen verkar också djuprengörande där den drar upp smuts och andra partiklar ur porerna, vilket i sig orsakar reaktioner som akne och oljighet. På så vis är Masque Vivant också förebyggande. 

Nyckelingredienser: aktiva jästextrakt, extrakt från häxhassel, cidervinäger, komplex baserat på myrra, myrtel och lök 

*Läs gärna vår mer detaljerade text längre ner om vad som är bra att tänka på gällande Masque Vivant då den är en väldigt aktiv mask.

Masque Visolastine +

Denna mask riktar sig mot Skin Instants© som är uttorkade och som eventuellt blivit känsliga på grund av bristen på fukt. Masque Visolastine+ är baserad på kaolinlera och är boostad med hyaluronsyra. 

Nyckelingredienser: makadamianöt-olja, vitamin E, hyaluronsyror

Masque Creme Vernix

Denna mask passar alla Skin Instants© men särskilt uttorkade, näringsfattiga och sköra sådana. Masque Creme Vernix är, som namnet antyder, en kombination av kräm och mask i ett. Den går att använda som vanlig kräm, som en intensiv-kur i maskformat och som en nattmask. Magin ligger i att masken/krämen imiterar hinnan som en nyfödd bebis har. Denna hinna är fullmatad med näring och ger även ett skydd mot yttre stressfaktorer. Redan vid applicering får huden en initial boost av näring och viktiga lipider. 

Nyckelingredienser: ceramider, vitamin E, squalane, jäst, antioxidanter

Masque VIP O2

Denna mask riktar sig främst till Skin Instants© som är glåmiga och trötta, men fungerar även för andra Skin Instants@ som behöver en energiboost. Masque VIP O2 agerar på källan till att huden ser glåmig eller grå ut, nämligen att syresättningen inte fungerar som den ska. Tack vare Oxygen Complex© ges huden en injektion med syre, samtidigt som masken också rengör huden från föroreningar och smutspartiklar. 

Nyckelingredienser: VIP O2-komplex, hyaluronsyra, chlorella-alger

Masque Biosensible

Denna mask riktar sig mot känsliga Skin instants©. Masque Biosensible  reducerar hudens känslighet tack vare lugnande och skyddande ingredienser som minskar utbrott av irritationer. Utöver sina återfuktande egenskaper verkar den också dämpande mot klåda och rodnad. 

Nyckelingredienser: peptider, mjölkproteiner, makadamianöt-olja, silkesextrakt

Biomagic Mask

Denna mask riktar sig främst till Skin Instants© med en överaktiv talgproduktion och som behöver en energiboost. Biomagic Mask verkar talgreglerande och rengör huden. 

Nyckelingredienser: vit lera, vitamin E, panthenol (provitamin B5)

Masque Biofixine

Denna mask riktar sig mot Skin Instants© med etablerade rynkor och linjer. Masque Biofixine bearbetar såväl statiska (orsakade av åldrande) som mekaniska (orsakade av ansiktets muskler) orsakade rynkor och minskar deras synlighet på djupet och längden. 

Nyckelingredienser: Myorelax-peptider, marina polysackarider, vitamin E, grön anis

Masque Bain De Plantes

Denna mask riktar sig mot Skin Instants© med hyper-sebboré och utan akne där problemen kan pågå i såväl hårbotten som i ansiktet. Masque Bain de Plantes är en väldigt aktiv mask som effektivt reglerar talgproduktionen.

Nyckelingredienser: rosmarinolja, jästexktrakt, grön lera, timjan, marina syror

Vi avråder starkt från användning av denna mask om din hudterapeut inte rekommenderat den som en del av din hudvårdssrutin.  

 

 

Angående Masque Vivant

Vi rekommenderar starkt att du rådgör med våra hudterapeuter innan köp för att säkerställa att masken är rätt för just din hud, men även hur du bör tänka angående applikationstid och hur ofta du kan använda den.

Om du fått masken rekommenderad som en del av din hudvårdsrutin så kan det vara bra att veta att det inte är ovanligt att huden i det initiala skedet kan se sämre ut än innan. Detta beror främst på att masken är just väldigt aktiv och att din hud behöver vänja sig vid detta (precis som under den första tiden med Lotion P50 för en hud som inte är van vid syrabaserade produkter). Eventuella reaktioner som fler finnar är alltså högst normalt, men med tiden kommer din hud att bli både klarare och mer balanserad där akneutbrotten blir mer och mer sällsynta. Väl värt att vänta på, med andra ord! 

 


Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post