CRYO BY CAROLINE

Caroline är vår glada och positiva receptionist som alltid välkomnar dig med ett leende på läpparna. Hon har en fingertoppskänsla för service och vill att alla ska känna sig som hemma hos oss. 

Om du är på jakt efter en signatur-doft är Caroline rätt person att hjälpa dig. Kanske känner du igen henne från NK's doft-avdelning där hon jobbat i många år? Hon guidar dig även rätt vid frågor om Biologique Recherche eller om våra behandlingar hos Elin eller Riikka. Caroline är även ansvarig för den hypade KRYO-behandlingen, vilket vi berättar om mer här nedan.
 
WBC, eller Whole Body Cryotherapy, är ett fenomen som de senaste åren växt sig starkt i USA och runtom i världen där sportstjärnor och hela fotbollslag använder sig av regelbundna CRYO-behandlingar för att återställa och förstärka sin fysik efter och även innan tunga träningspass.
Nu har maskinen hittat hit till Sverige och allt fler upptäcker fördelarna av regelbunden behandling. Exempelvis kan du förbättra din sömn, få ökad energi, skärpt fokus, läkning av psoriasis eller hudutslag orsakade av allergier och snabbare fysisk återhämtning m.m.
Svarar du ja till en eller flera av dessa frågor kan en session i vår kryo-kammare aka "cryo-chamber" vara till stor hjälp: 
  • Känner du dig öm efter ett hårt träningspass?
  • Har du sömnproblem?
  • Vill du ge kroppen extra energi och styrka inför ett träningspass? 
  • Har du psoriasis? 
  • Behöver du skärpa till ditt fokus? 
  • Har du ledproblem?
  • Har du en inflammation i en muskel / muskelgrupp? 
  • Har du problem med astma?
 

Så här går det till:

När du kommer till kliniken byter om till en morgonrock och duntofflor (med underkläder på). På Caroline's signal kliver du in i en kabin som pumpar ut kväve i en lufttrumma runt din kropp (ibland så kallt som -130 grader). Behandlingen pågår i 3 minuter, men du kan avbryta och gå ut när du önskar. För din säkerhets skull är Caroline alltid på plats bredvid kabinen för att du ska veta hur kallt det är, hur lång tid det är kvar och guida dig genom behandlingen. Hon gör allt för att peppa dig att klara hela sessionen! Efteråt är du givetvis nedkyld, men många mår väldigt bra och upplever en förhöjd energinivå direkt efteråt.
Då det går åt mycket kväve för att starta kabinen. Därför erbjuds behandlingarna på bestämda tidpunkter, vanligtvis kl 11:45 på tisdagar och torsdagar. Var på plats minst 10 minuter innan starttid. Det uppstår ofta en kö där den som är först på kliniken är först i kön. Vi erbjuder inte drop-in då vi måste planera påfyllning av kvävetanken i förväg. Se till att boka din tid här eller genom att kontakta oss på email/telefon.

Här nedan finns några klipp som kanske inspirerar dig att prova på:

 

Lämna en kommentar

Vi går igenom din kommentar innan den publiceras.