Biologique Recherche x social responsibility

Precis som för skönhetsbranschen i generell mening är de sociala frågorna ständigt aktuella ämnen för utveckling. Varje år släpper Biologique Recherche en CSR-rapport* där de ser över sina pågående och framtida projekt inom detta, mycket breda, område. 

THE GLOBAL GOALS

The Global Goals är FN:s utvecklingsagenda med tydligt satta mål för en hållbar utveckling inom miljö, hållbarhet, hälsa och utbildning. 2018 påbörjade Biologique Recherche sitt deltagande i detta arbete. I texten nedan kan du läsa mer om hur Biologique Recherche arbetar!

 TRANSPARENS KRING PRODUKTERNAS INNEHÅLL

2015 introducerades märkningen Prooftag©, en märkning som ger dig som kund en möjlighet att säkerställa din produkts autenticitet. Mer om detta kan du läsa i vårt blogginlägg om Prooftag©
Ett ytterligare steg i företagets strävan att öka transparensen kring innehållet i produkterna var att centralisera själva tillverkningen till en och samma plats. Minst  90% av produktutbudet tillverkas i en och samma fabrik i Suresnes (Frankrike). Biologique Recherche har även en nationellt erkänd märkning i Frankrike som heter Origine France Garantie. Denna märkning innebär att ingrediensernas ursprung är fullt spårbart.
 

EKO-DESIGNADE FÖRPACKNINGAR

Att förpackningar är ett aber för skönhetsindustrin är ingen hemlighet. Under de senaste åren har Biologique Recherche gjort flera förändringar i sina förpackningar. Ett par exempel:
1. Kartongerna har de blivit reducerade i storlek.
2. Tub-baserade produkter som masker har numera informationen skriven direkt på förpackningen istället för på en pappersetikett. En minskning med nära 280.000 etiketter per år. 
3. Under 2020 byttes serumens plastpipett ut till en miljövänlig sådan men då tillverkad helt i sockerrör. 
4. Flertalet plastburkar har bytts ut mot glasburkar, vilket har inneburit en besparing på 10 ton plast per år. 
5.  Bläcket som används på kartongerna är ISO 14001-certifierat och är helt vattenlösligt. Det är dessutom tillverkat i samma region som Suresnes-fabriken. 
Biologique Recherche satsar också mycket på att använda råvaror som tillverkas i närområdet kring fabriken i Suresnes för att minska sitt bidrag till koldioxidutsläpp som ju transporter innebär, men även av sociala anledningar i form av fler arbetstillfällen i regionen. Deras tillverkare av förpackningsmaterial har, utöver miljön som hjärtefråga, även sociala frågor som en del av sin verksamhet där de strävar efter att ge fler med en funktionsvariation möjlighet till anställning. 

MILJÖENGAGEMANG

Biologique Recherche är en del av OceanoScientific-projektet sen 2011. Detta projekt har två syften:
1. Att samla information om havet på plats utan att använda motorer som drivkraft för att nå destinationerna (t.ex. Sydpolen under 2020). Denna information samlas in under seglatser istället för motordrivna båtar.
2. Att öka den allmänna medvetenheten om våra havs hälsa och tillstånd, men också bland barn (8-12 år). 
Läs mer om OceanoScientific-projektet här

DIGITAL INFORMATION OM ÅTERVINNING

Nyligen introducerades information om hur förpackningarna återvinns på bästa sätt, men då digitalt på Biologique Recherches sajt och inte i form av instruktioner på kartongerna. Anledningen till att valet föll på digital information före tryckt information är att Biologique Recherche vill minimera mängden bläck som används i tillverkningen av kartongerna. 

HUDVÅRD TROTS SVÅR SJUKDOM

För Biologique Recherche är välbefinnande för alla enormt viktigt. De satsar mycket på att ta fram speciella behandlingar som passar en person som genomgår eller har genomgått en cancerbehandling. Hittills har Ambassade de La Beauté utbildat 250 hudterapeuter i dessa behandlingar. År 2018 mottog de Global Wellness Summit Award inom kategorin Social Impact för dessa insatser.

  Vill du läsa Biologique Recherches senaste CSR-rapport i sin helhet?
Den hittar du här!

 


Leave a comment

Your comment will be moderated before publishing

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


You may also like

See all
Example blog post
Example blog post
Example blog post