REKOMMENDATIONER KRING BIOLOGIQUE RECHERCHE

Biologique Recherches produkter innebär en avancerad hudvård, och vår rekommendation är därför att alltid rådgöra med våra hudterapeuter om vilka produkter som fungerar bäst för just din hud och att följa de rekommendationerna. Vi erbjuder konsultationer både på plats men också via webben (videokonsultationer). Du som kund är givetvis fri att köpa vilka produkter du vill utan konsultation. Vi vill vara tydliga med att köp utanför rekommendationerna kan innebära felaktig behandling av din hud, vilket inte är grund för retur av produkter eller reklamation.

KASSAN

I kassan framgår priserna alltid inklusive moms. Om du önskar beställa i egenskap av företag rekommenderar vi dig att kontakta oss på [email protected] för vidare hjälp. 

BETALSÄTT

Vår betalpartner är Klarna. Vi erbjuder även möjlighet att betala genom Swish. Om du vill kontrollera din status på ett fakturaköp eller har andra frågor som rör din betalning, kontakta Klarnas kundservice på telefonnummer 08-120 120 10. Du kan också alltid följa din betalning i Klarnas egna app.

DELLEVERANSER

Vi erbjuder i dagsläget inte delleveranser när vårt fysiska lagersaldo inte matchar vårt webbsaldo. Om du beställt en produkt som för tillfället är slutsåld så hör vi givetvis av oss till dig om hur du önskar göra med beställningen i övrigt.

LEVERANSSÄTT

Vi levererar via Budbee och PostNord. Ditt postnummer avgör vilken speditör som levererar paketet. Paket som levereras via PostNord skickas till ditt närmsta postombud.

BRYTTIDER FÖR BUDBEE

Om du lägger beställningen innan kl 15:00 måndag-torsdag så kommer den att kunna hämtas upp nästföljande vardag med förmodad leverans samma dag eller dagen efter beroende på Budbees möjligheter att leverera så snabbt som möjligt. Alla ordrar som kommer in fredag-söndag går iväg för leverans på tisdagar på grund av Budbees ledtider för hur vi kan boka pickup och leveranstid för paketet.

LEVERANSKOSTNADER

Vi erbjuder fraktfria leveranser på alla köp över 1000 kr.

LEVERANSTIDER

Vi strävar efter att leverera ditt paket så snabbt som möjligt, vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar.

EJ UTHÄMTADE PAKET

Vi tar ut en expeditionsavgift på 159 kr för paket som inte lösts ut i tid och som därför gått tillbaka till oss. Kostnaden justeras i form av ett avdrag av det totala återbetalningsbeloppet för returen. 

ÄNDRING AV BESTÄLLNING

På grund av vårt nuvarande system så kan vi inte ändra innehållet i en felaktig beställning. Kontakta oss så snabbt som möjligt för att göra en avbokning av ordern. Du kommer därefter att behöva lägga om beställningen med korrekta produkter. 

AVBESTÄLLNING

Du har alltid rätt att ångra din beställning, både innan den har gått iväg och när den har kommit fram (se mer info nedan). Om du önskar avboka din beställning innan den skickats så ser vi gärna att du hör dig av till oss så snabbt som möjligt till [email protected]

ÅNGERRÄTT

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa den dag du mottagit varan. Om du beställt flera varor eller varan du beställt består av flera delar, börjar ångerfristen löpa när du mottagit sista varan respektive den sista delen av varan. Om du ångrar köpet måste varan återlämnas oanvänd, i oskadat skick och med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering. Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig vidare. 

RETURER

Du som kund står för returkostnaderna för din beställning. Du kan också lämna in paketet i retur till oss direkt på Karlavägen 69 i Stockholm, så återkopplar vi till dig för en återbetalning när returen hanterats.

REKLAMATIONER

Vi följer Konsumentköplagen rörande reklamationer. Mer om hur detta fungerar kan du läsa här: https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/vad-lagen-sager/konsumentkoplagen/